Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

LaserCo DT is een belgisch bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van metaal op metaal met behulp van een hoogvermogenlaser, beter bekend onder ‘laser cladden’.

Bij het laser cladden van metalen stukken (uit staal, gietijzer, non-ferro) wordt metaalpoeder in de straal van de laser gesmolten en metallurgisch gebonden aan het substraat met slechts een oppervlakkige en dus minimale inbreng van warmte in het substraat: een echte lasverbinding maar zonder gevaar voor vervorming van het substraat !

Door laser cladden kunnen stukken dus opgelast worden met een legering met de gewenste eigenschappen voor de uit te voeren functie. Wanneer een goede weerstand tegen slijtage (abrasie, erosie of cavitatie) nodig is worden harde legeringen gebruikt eventueel opgemengd met wolframcarbiden of zelfs met diamant in extreme gevallen. Voor corrosieweerstand zijn er ook een gamma speciale legeringen voorhanden. Of men kan gewoon dezelfde legering als het substraat aanbrengen wanneer men een lokaal versleten stuk weer op maat wil brengen.

Tenslotte kan de laser ook gebruikt worden als warmtebron, zonder aanbreng van metaal, voor het plaatselijk harden van een metaaloppervlak.

Wij zijn aktief in verschillende industriële sectoren zoals de staalnijverheid, cementbedrijven, chemie en petrochemie, baggerbedrijven, mijnbouw, tunnelboringen, enz.

Copyright © Laser Coating Diamond Technology sa. All Rights Reserved.

Tel. +32 (0) 71 36 91 05